Kies voor mensen

Door Leander Broere op 2 november 2020

De gemeenten in Nederland hebben het financieel zwaar. Ook Dalfsen. De gemeente ontvangt te weinig geld van het Rijk om haar taken uit te voeren. De tekorten in de jeugdzorg en de WMO lopen op terwijl we hier niet afdoende voor gecompenseerd worden. Daaroverheen laat ook Corona z’n sporen na op de gemeentelijke begroting. Het college van B&W stelt daarom voor om flink te bezuinigen.

Onze fractie begrijpt dat er in deze tijd bezuinigd moet worden. Tegelijkertijd zijn wij van mening dat juist in deze tijd inwoners, ondernemers en instellingen gesteund moeten worden. De gemeente beschikt over grote reserves en ontvangt bovendien veel middelen uit de verkopen van grond. Bovendien valt er nog veel te bezuinigen zonder teveel pijn. Deze voorstellen steunen we dan ook.

Maar het college in Dalfsen stelt ook voor om onder andere (alweer) te bezuinigen op de bibliotheek, het welzijnswerk, de jeugdsportsubsidies en stelt bovendien voor om het servicepunt van de gemeente in Lemelerveld te sluiten. Wij vinden dit de verkeerde keuzes in deze tijd. We moeten juist investeren in mensen. Daarom zullen wij ons hard maken genoemde bezuinigingen van tafel te krijgen.

Onze volledige inbreng bij de begroting 2021;

https://dalfsen.pvda.nl/wp-content/uploads/sites/53/2020/11/Begroting-2021-v1.0.pdf

Leander Broere

Leander Broere

Ik ben Leander Broere (1981), alweer bijna vijftien jaar woonachtig in de mooie gemeente Dalfsen. Na jaren in het centrum van Dalfsen gewoond te hebben en daarna enkele jaren in de nieuwbouw van Nieuwleusen woon ik sinds anderhalf jaar samen met mijn vriendin bij Lemelerveld. Kort na mijn komst in Dalfsen heb ik mij aangesloten

Meer over Leander Broere