Mondelinge vraag over aanbod gratis zwemabonnement

Door José Eilert op 25 mei 2021

‘Stichting wil arme gezinnen in Dalfsen aan gratis zwemabonnement helpen, maar wethouder twijfelt aan nut’.

Dit was de kop van het artikel in de Stentor van afgelopen weekend. Ook werden alle fracties door de voorzitter van de Stichting benaderd. Het aanbod van de Stichting sportstimulerende projecten Dalfsen om plus minus 100 huishoudens waarvan de financiële situatie nijpend is, toch een zomer te kunnen laten zwemmen lijkt in alle opzichten een win-win situatie. Toch kon het aanbod (nog) niet op steun van de wethouder rekenen.

Dat roept bij onze fractie de volgende vragen op:
1. Kan de wethouder uitleggen waarom hij dit aanbod niet met enthousiasme heeft begroet?
2. Is het antwoord op de vraag of het aanbod aanvullend is op de Kindregeling relevant in deze bijzondere Corona-periode waarin veel gezinnen het extra moeilijk hebben?
3. Is de wethouder het met ons eens dat de bedoeling van het aanbod centraal moet staan en gehandeld moet worden in de geest van de regelgeving?

De wethouder gaf in de raadsvergadering van 25 mei aan in gesprek te gaan met de stichting. Wij houden als fractie een vinger aan de pols.

José Eilert

José Eilert

Ik ben José Eilert-Herbrink, 66 jaar en woon bijna mijn hele leven in het mooie dorp Lemelerveld. Getrouwd met Gé, 3 zonen, 3 schoondochters en 5 kleinkinderen. Na jarenlang bij diverse thuiszorginstellingen te hebben gewerkt ben ik sinds 24 jaar medewerker planning en organisatie in het voortgezet onderwijs. Gedurende meer dan 35 jaar heb ik

Meer over José Eilert