Vragen over toegankelijkheid gemeentehuis voor lichamelijk beperkte inwoners

Door José Eilert op 8 juli 2018

De fractie van de PvdA is erg geschrokken van de berichtgeving in de Stentor van afgelopen zaterdag met als titel “Ontoegankelijk Dalfsen”.

https://www.destentor.nl/vechtdal/liftgelazer-dalfsen-duurt-maar-voort-ik-ben-heel-erg-boos~acc9ed3f/127565363/

Inwoners moeten zeker zijn van een goed toegankelijk gemeentehuis.Daarom stellen we de volgende schriftelijke vragen aan het college over de gehandicaptenlift op het plein voor het gemeentehuis;

  1. Heeft het college kennis genomen van de berichtgeving in de Stentor?
  2. Is het juist dat de lift buiten werking is en een mogelijke oplossing op zich laat wachten tot de herinrichting van het plein in de zomer van 2019?
  3. Met betrekking tot een spoedig herstel van de lift wordt in het artikel een vergelijking gemaakt met een kapotte auto. Klopt dit? En zo ja bent u het met ons eens dat deze vergelijking niet relevant en ongepast is?
  4. Is het college met ons van mening dat een niet functionerende lift zeer ongewenst is? En haaks staat op het VN-verdrag met betrekking tot een inclusieve samenleving?
  5. Is het college bereid op zeer korte termijn met oplossingsvoorstellen te komen met als uitgangspunt een goede bereikbaarheid van het gemeentehuis voor al onze inwoners?

Graag horen we een z.s.m. een schriftelijke reactie van het college

Met vriendelijke groet,

Leander Broere,
José Eilert
Fractie PvdA Dalfsen

José Eilert

José Eilert

Ik ben José Eilert-Herbrink, 66 jaar en woon bijna mijn hele leven in het mooie dorp Lemelerveld. Getrouwd met Gé, 3 zonen, 3 schoondochters en 5 kleinkinderen. Na jarenlang bij diverse thuiszorginstellingen te hebben gewerkt ben ik sinds 24 jaar medewerker planning en organisatie in het voortgezet onderwijs. Gedurende meer dan 35 jaar heb ik

Meer over José Eilert