Motie: Geen laagvliegroutes boven Overijssel

Door Leander Broere op 20 december 2021

Lelystad Airport is al jaren een bron van onrust voor veel inwoners van onze gemeente. Als het vakantievliegveld de deuren opent, vliegen toestellen onderweg naar de polder straks laag over het westen van onze provincie. De route loopt over Lemelerveld en de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Pal over onze gemeente. Afgelopen week is ons als raad definitief medegedeeld dat deze zogenaamde laagvliegroutes onvermijdelijk zijn bij opening van het vliegveld. Hiermee zijn wat ons betreft eerdere toezeggingen van het Rijk gebroken.

Afgelopen week is daarom in Provinciale Staten een motie aangenomen om hier vanuit de provincie Overijssel krachtig weerstand tegen te bieden. Tot aan de hoogste rechter wanneer noodzakelijk.

Vanavond hebben we ons als gemeenteraad van Dalfsen aangesloten bij deze procedures door een motie met dezelfde strekking aan te nemen. Wat de PvdA Dalfsen betreft gaat Lelystad Airport overigens helemaal niet open. Zie hiervoor binnenkort ons nieuwe verkiezingsprogramma.

De motie is hier terug te lezen.

Leander Broere

Leander Broere

Ik ben Leander Broere (1981), alweer bijna vijftien jaar woonachtig in de mooie gemeente Dalfsen. Na jaren in het centrum van Dalfsen gewoond te hebben en daarna enkele jaren in de nieuwbouw van Nieuwleusen woon ik sinds anderhalf jaar samen met mijn vriendin bij Lemelerveld. Kort na mijn komst in Dalfsen heb ik mij aangesloten

Meer over Leander Broere