In memoriam: Jan Boesjes

Door Leander Broere op 20 december 2020

Bedroefd zijn wij door het nieuws dat op 19 december ons zeer gerespecteerde erelid Jan Boesjes op 90 jarige leeftijd is overleden.

Jan heeft zich decennia lang actief ingezet voor de partij. We denken met veel respect en liefde aan zijn sociale betrokkenheid terug. Jan Boesjes was een geboren Drent maar een onvervalste Dalfsenaar.

Iedereen kent hem; of het nu van het zwemmen is of van de vakbond, de buurtvereniging of de sport. Jan was drager van de gouden vakbondsspeld en trots bezitter van de oorkonde ‘oudste veteraan Zwembad Gerner’. Ook was hij drager van de gouden speld voor het meer dan 50-jarig lidmaatschap van de PvdA en bovendien het enige erelid van de afdeling Dalfsen. Dit alles ondanks dat Jan eigenlijk niet van beloning voor al deze onbaatzuchtige inzet wilde weten: ‘Echte rooien houden daar niet van’, zo liet hij ons meermaals duidelijk weten.

Jan heeft bij meer dan 50 verkiezingen het plakken van de verkiezingsposters voor de PvdA voor zijn rekening genomen. Daarmee was hij recordhouder in Overijssel. Dit plakken ging via een vast stramien en met een geheim recept voor de lijm. Netjes hangend maar wel opvallend, daar moesten de hangende posters volgens Jan aan voldoen. En was er een poster verdwenen dan sprong Jan meteen op de bromfiets om deze opnieuw op te hangen.

Lieve Jan, je was tot het laatste moment een scherp en betrokken partijgenoot en graag geziene gast op onze ledenvergaderingen. Je zal altijd een groot voorbeeld voor ons blijven.

Wij wensen jouw dierbaren heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

J. Wiltvank (afdelingsvoorzitter PvdA Dalfsen)
L. Broere (fractievoorzitter PvdA Dalfsen)

Leander Broere

Leander Broere

Ik ben Leander Broere (1981), alweer bijna vijftien jaar woonachtig in de mooie gemeente Dalfsen. Na jaren in het centrum van Dalfsen gewoond te hebben en daarna enkele jaren in de nieuwbouw van Nieuwleusen woon ik sinds anderhalf jaar samen met mijn vriendin bij Lemelerveld. Kort na mijn komst in Dalfsen heb ik mij aangesloten

Meer over Leander Broere