Verkeerde keuzes voor Dalfsen

Door Leander Broere op 4 november 2019

Dat is ons oordeel over de bezuinigingsmaatregelen die het college in Dalfsen voorstelt. Vanavond werd de eerste termijn van de begrotingsbehandelingen afgewerkt waarbij alle fracties hun visie konden geven op de door het college gepresenteerde begroting. Donderdag volgt de tweede termijn.

Deze begroting kenmerkt zich door bezuinigingen waar wij ons totaal niet in kunnen vinden. Dalfsen is een financieel gezonde gemeente die het zich kan veroorloven wat stootjes op te vangen. Elk jaar weer groeit onze algemene reserve. Dat er momenteel financiële tegenwind is (veroorzaakt door landelijk beleid) is een feit. Maar de noodzaak om daardoor belangrijke voorzieningen als consultatiebureaus, gemeentelijke informatiepunten en projecten gericht op preventie in zorg en welzijn weg te bezuinigen zien wij totaal niet. Dit ongenoegen leeft breed in onze gemeenschap bleek ook vanavond waar door inwoners van Lemelerveld 450(!) handtekeningen werden aangeboden voor het behouden van het consultatiebureau in Lemelerveld. Een signaal dat wij van harte willen onderstrepen.

Ook de door het college voorgestelde verhoging van de OZB van elk jaar 6% lijkt totaal onnodig. Het is volgens ons ook zonder deze maatregelen nog steeds mogelijk om een sluitende begroting voor 2023 te presenteren en niet de rekening van slecht kabinetsbeleid letterlijk bij onze inwoners neer te leggen.

De PvdA ziet een college dat een beleid gericht op kostenbeheersing voor de korte termijn voert en mist een lange termijn visie. Wij zien graag een totaal andere koers. Wij verwachten niet dat we deze begroting zo fundamenteel kunnen gaan bijsturen. Daarom zullen wij tegen deze begroting stemmen.

Lees hier onze volledige bijdrage; bijdrage PvdA Dalfsen begrotingsvergadering 2019

Leander Broere

Leander Broere

Ik ben Leander Broere (1981), alweer bijna vijftien jaar woonachtig in de mooie gemeente Dalfsen. Na jaren in het centrum van Dalfsen gewoond te hebben en daarna enkele jaren in de nieuwbouw van Nieuwleusen woon ik sinds anderhalf jaar samen met mijn vriendin bij Lemelerveld. Kort na mijn komst in Dalfsen heb ik mij aangesloten

Meer over Leander Broere

Waar ben je naar op zoek?