Europese verkiezingen – 6 juni – Sterker met elkaar

1 juni 2024

Bij de PvdA geloven we dat je altijd sterker staat als je samenwerkt. ‘Sterker met elkaar’ is het Europese verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA. In het programma presenteert GroenLinks-PvdA de plannen voor een sterk, groen en sociaal Europa.

Van Parijs tot Dalfsen

De wetten die het Europees Parlement aanneemt, gaan ons allemaal aan: van grote landen tot kleine dorpen, van machtige ondernemingen tot kleine zelfstandigen, van Parijs tot Dalfsen. De wetgeving van de EU regelt kwesties die voor iedereen belangrijk zijn: milieu, veiligheid, migratie, sociaal beleid, consumentenrechten, economie, de rechtsstaat en nog veel meer.

Stemmen is belangrijk

Miljoenen Europeanen gaan stemmen bij de Europese Verkiezingen. In Nederland kan je je stem uitbrengen op 6 juni. Stemmen is belangrijk. Je krijgt een kans om je stem te laten horen over belangrijke onderwerpen. In een wereld die steeds ingewikkelder wordt pakt de Europese Unie problemen aan die geen enkel EU-land in zijn eentje kan oplossen. Dat is niet gemakkelijk. Door te stemmen kan jij bepalen voor welke oplossingen er gekozen wordt.

Samen op pad

Bij de Europese verkiezingen van 6 juni dit jaar doen PvdA en GroenLinks mee met één kandidatenlijst en één verkiezingsprogramma. Daarom gingen de beide partijen in Dalfsen ook samen op pad.

Jij gaat toch ook naar de stembus op 6 juni?