Penningmeester

Amke Vrielink

Amke Vrielink

Over Amke Vrielink

[email protected]

“Samenwerken aan een groene en duurzame toekomst voor ons allemaal”

Door de invloed van klimaatverandering moeten we anders gaan nadenken over ruimtelijke inrichting en staan we voor belangrijke keuzes. Ik vind het belangrijk dat er duurzame, sociale en betaalbare keuzes worden gemaakt met oog voor de samenleving en waarbij iedereen mee kan doen. Circulariteit en hergebruik van water en materialen moeten centraal staan, net als het verhogen van de biodiversiteit en verminderen van energieverbruik.

Ik ben Amke Vrielink en met mijn gezin woon ik sinds 2020 in het buitengebied van Dalfsen vlak bij Emmen. Als projectmanager werk ik aan publieke bouwprojecten. Naast mijn werk en gezien wil ik mij inzetten voor de omgeving waarin we wonen. Daarom ben ik lid geworden van de Partij van de Arbeid. Via de PvdA kwam ik in aanraking met Water Natuurlijk, de groene en sociale stem in het waterschap, waarvoor ik sinds 2023 in het Algemeen Bestuur van het waterschap Drents Overijsselse Delta zit. Ook ben ik lid van de auditcommissie.

Toen de functie van penningmeester vrijkwam in het bestuur van de PvdA Dalfsen heb ik mij hiervoor beschikbaar gesteld omdat ik mij naast bestuur van het waterschap ook graag lokaal wil inzetten voor de PvdA. Om op die manier ook lokaal bij te dragen aan een sociale duurzame samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Bij de PvdA en in het waterschap kan ik mijn passie voor techniek, samenwerking, cultuur en een betere wereld kwijt. Mijn inzet is gericht op een duurzame en sociale samenleving waarbij samenwerking centraal staat. Samen met anderen werken aan duurzame leefomgeving waarbij we de lasten eerlijk delen. Zorgen voor een plek waar mensen zich thuis voelen en waar zij kunnen genieten.